Mere info

Nyttige resurser til dig der gerne vil dykke mere ned i emnet psykedelisk terapi og virkningen af psykedeliske stoffer.

Artikler

Videnskab.dk

Få historien om forskning i psykedeliske stoffer gennem tiden. 

Bøger

Et Psykedelisk Danmark

Antologi med bidrag fra 33 danske forskere og professionelle aktører.

Bogen kommer både ind på forskningen, filosofien og praktikken med psykedelika i Danmark i nyeste tid.  God at læse for at blive klog hele vejen rundt om emnet og giver mulighed for at argumentere sagligt for sin interesse i feltet. Bogen er udgivet 10. November 2023

Få 50 kr. i rabat ved brug af rabatkoden "psykedeliskterapi"

How to change your mind: The new science of psykedelics, af Michael Pollan
På dansk: Din foranderlige bevidsthed

Bogen handler om forfatterens egne oplevelser med forskellige psykedeliske substanser og om historien bag opdagelsen og forskningen i de forskellige stoffer.

Den er meget letlæst både på engelsk og dansk og er en god begynderbog.

Bogen ligger også til grund for den meget udmærkede netflixserie dokumentar af samme navn.


Stealing Fire, af Steven Kotler

How Silicon Valley, the Navy Seals, and Maverick Scientists Are Revolutionizing the Way We Live and Work

Bogen tager sig mest af psykedeliske stoffer som et middel til at opnå bedre kreativitet og fokus samt giver eksempler på hvordan mange af tidligere tiders store tænkere og nulevende revolutionerende iværksættere har brugt stofferne til at udvikle deres ideer.

Podcasts

Dr P1 Hjernekassen 

Et rigtig godt Interview med den danske forker David Erritzøe der taler om virkningen af psykedeliske stoffer i hjernen og deres potentiale til at afhjælpe f.eks angst og depression.

Radio 247

Interview med den danske forker David Erritzøe der taler om den forskning han laver med depressive patienter i London. 

The Third Wave Podcast 

Interessant og ret velproduceret podcast på engelsk der primært fokuserer på mikrodosering for at opnå mere kreativitet og overkomme symptomer på forskellige sygdomme. 

Adventures through the mind podcast

I denne podcast møder vi mange spændende personer der arbejder med psykedelia mere eller mindre professionelt.

Maps Podcast

MAPS står for Multidiciplinary Association for Psykedelic Studies. Podcasten består af optagelser fra de store personligheder og forskere indenfor det psykedeliske felt. 

Det er er forholdsvis højpandet, men rigtig godt hvis du vil uddanne dig selv i det der er fakta i stedet for kun at høre på vilde historier fra tilfældige folk du møder.

Maya Podcast

Denne podcast henvender sig mest til folk der gerne vil arbejde med Psykedelisk terapi proffesionelt, men specielt det første afsnit giver et virkelig godt overblik over hvorfor psykedelisk terapi virker og hvordan.


Videoer

Paneldebat mellem førende forskere

I denne samtale kommer vi rundt om emnet ud fra hvad den nyeste forskning kan se sker under påvirkning af psykedelika og hvorfor det virker som det gør, og hvad det i nu og i fremtiden vil kunne hjælpe mennesker med. Der er endda en politimand der anbefaler det.

Temalørdag om psykedelisk behandling af depression og hortons hovedpine - samt mikrodossering

Meget seværdig udsendelse. Lær om hvordan der bliver udført forsøg mod forskellige sygdomme som den almindelige lægevidenskab har svært ved at hjælpe folk med. Det ser rigtig lovende ud.

Om depression og generelt livsforbedrende effekt af svampe

I denne video hører vi både en videnskabsmand der forsker i psykedeliske svampe og en bruger. Svampene kan hjælpe mod svær depression, men de kan bestemt også bruges til at forbedre et helt almindeligt liv, så man kan udleve sine drømme.

Effekten af psylosobin specielt for folk med alvorlige sygdomme og angst.

I denne videodokumentar får du et godt indblik i hvordan det er at være under behandling og meget personlige beretninger om effekten af en psylosobin behandling.

Perspektiver i Psykedelisk Forskning

Foredrag at sindsygt intelligente og meget meget morsomme danske David Erritzøe der forsker i brugen af psykedeliske stoffer indenfor psykiatrien. Han formår at gøre noget meget nørded stof tilgængeligt og vedkommende.


Substance. Sandheden om LSD.

Vigtig video om baggrunden for LSD og mulighederne den har i terapi.

Studier om psylosobin og depression.

I denne video kan du se en forsker forklare hvordan de gør, når de undersøger mulighederne for at bruge psilosybin til at behandle svære og langvarige depressioner. Og hvad effekterne er. Det ser meget lovende ud.

Paul Stamets - svampeekpert

Den ultimative svampennørd vil bryde med alt hvad du troede du vidste om svampe - både dem man kan trippe på og dem som åbenbart kan rede vores hjerner og kroppe fra cancer.

<

Udsendelse på DR P1 om mikrodosering

Virkelig saglig udsendelse om virkningen af psykedeliske stoffer og deres evne til at afhjælpe forskellige ubehagelige psykiske tilstande.

Videoen ligger i Psykedelisk Fællesskab på Facebook, og kan kun ses, hvis du er medlem af gruppen. 


Foreninger

Psykedelisk Samfund

På deres hjemmeside er der også en masse faktuel viden om psykedeliske stoffer. Husk at tilmelde dig deres nyhedsbrev, og bliv eventuelt medlem.

Dansk forening der arbejder for at reintegrere psykedeliske stoffer i samfundet til brug for rekreation og helbredelse. De holder jævnligt foredrag og et årligt symposium. Følg også deres Facebookside her.


Forretninger

Zamnesia

Hollandsk webshop. Her kan du få  små kits til at selv at gro svampe. Samt utroligt mange andre skøre ting. Se under Magic Mushrooms.

Mærket SUPAGRO er generelt gode og lette at gro. De er lidt dyrere end Zamnesias egne. 

Vil du gerne hurtigt igang, så køb trøfler der er klar til indtagelse med det samme.

Husk at psykedeliske stoffer ikke pt er lovlige i danmark og derfor kan blive snuppet i tolden med en bøde til følge. Erfaringen er at det sjældent sker og bødens størrelse er overkommelig.

Det er ikke opfordring til at begå ulovligheder at linket ligger her, men google ville også have bragt dig derhen eller til et lignende sted, og vi har handlet der og er tilfredse med deres service.