• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Forberedelse til et psykedelisk trip.

december 2, 2020

Forberedelse til et psykedelisk trip.

Hvordan forbereder du dig bedst på et trip med psylosobinsvampe

I det følgende vil jeg komme med nogle forslag som jeg tit giver mine klienter der kommer hos mig for en privat eller gruppesession. 

For lige at lave en disclaimer, så er jeg ikke læge, psykiater eller psykolog. Det jeg ved, ved jeg fra praktisk erfaring med mig selv og mine klienter. Det er således kun til inspiration. Det følgende er ikke en opfordring til at tage svampe eller andre psykedeliske stoffer.

Sæt dig ind i emnet.

De fleste der kommer til mig for en session med psylosobinsvampe, har tænkt længe over det. De har sat sig ind i literaturen, har set videoer på youtube og tv-udsendelser. 

Et psykedelisk trip er ikke som en tur i tivoli. Det kan have en meget stor indvirkning på dit liv, og derfor skal man ikke tage let på det. Når det er sagt, så er det netop derfor nogle vælger at gøre det. De har brug for en stor ændring i deres liv. 

Mange der kommer her, har haft prøvet mange forskellige former for terapi, men føler at de enten ikke er blevet hjulpet, eller at de nu er nået til et plateau, hvorfra yderligere bedring ikke er mulig.

Dermed skal det ikke forstås, at jeg anbefaler nogen at vente til alle andre terapier er prøvet af. Det er blot sagens natur, at fordi det stadig ikke er fuldt lovligt at beside psykedeliske substanser, så er der mange der afholder sig fra det. Det har intet at gøre med hvorvidt det virker eller ej. Eller om det er farligt eller ej.

Min erfaring, og det som videnskaben siger er, at det ikke er farligt at indtage psylosobin i de rette mængder og under de rette forhold. 

Det som du, hvis du overvejer et trip, skal gøre, er at danne dig et overblik over hvad du går ind til. 

Et psykedelisk stof påvirker din hjerne i en periode mens trippet står på, og i lang tid efter. Og det er den virkning vi er ude efter. Din hjerne bliver mere plastisk. Der bliver slukket for kværnende tanker, der skrues op for livsglæde og kreativitet. Alt dette kan du finde belæg for i videnskabelige artikler og bøger, og jeg hører det fra mine klienter.

Og det er en stor oplevelse. Og det kan være en svær oplevelse. Ingen kan på forhånd vide hvad din psyke vil vise dig, når du er på trip. Nogle oplever svære, sorgfulde eller angsprovokerende ting. I de allerfleste tilfælde er det forbigående. Nogen ganske få gange er det ikke rart, det meste af tiden. Altså, i de fleste tilfælde er det en stor og fantastisk oplevelse. Der gives bare ingen garantier.

I alle tilfælde vil din hjerne blive påvirket som nævnt ovenfor. Læs mere om efterbehandling og integration af psykedeliske oplevelser  i denne artikel.

Har du specielle diagnoser eller traumer så google det og se om der findes enten forskning eller historier fra folk der selv har brugt det. Husk at der stadig er meget lidt forskning i brug af psylosobin i forhold til behandling af diverse mentale problemer og sygdomme. Det betyder ikke at du ikke vil kunne bruge det, det betyder blot at videnskaben ikke kan følge med. 

Her kommer dit eget ansvar igen ind i billedet. Du kan ikke få en garanti, men hvis mange andre har oplevet en bedring, så er det op til dig at vælge for dig, om du vil forsøge.

Læs, se og lyt mere om forskning i psykedelisk terapi her

Status på dit liv

Jeg opfordrer mine klienter til at lave en status på deres liv, inden de kommer her til en session. 

En status på dit liv kan hjælpe dig med at få et klarere billede af hvad der fungerer og hvad der ikke fungerer i dit liv.

Det har den funktion at du sætter en bevidsthedsgørende process i gang, som forhåbentlig vil gøre det lettere at få et godt og produktivt trip med nogle flotte erkendelser og forløsninger.

Du kan også godt lave en status på dit liv, uden at lave et trip, det kan sagtens stå alene. Selvfølgelig vil det være godt at tage noget action på det som du finder problematisk, når du laver din status.

Du kan lave din egen status her. Udfyld med email og få tilsendt overblikket.  OBS. du skriver sig ikke op til noget ved at gøre det og jeg kontakter dig ikke.

Intentionen: Hvad vil du gerne opnå

Når du har lavet din status, kan du bedre sætte en intention med dit trip. Hvad er det som du gerne vil opnå.

Hvad vil du gerne have mere af i dit liv.

Hvad vil du gerne lave mere af?

Hvordan vi du gerne føle dig til stede i live?

Det du skal være opmærksom på her, er at en intention altid skal være formuleret som en positiv ting.

Altså, en intention er ikke: Jeg vil ikke være deprimeret.

En intention er:  Jeg vil gerne have glæde, nærvær og overskud i mit liv.

Det er dig der bestemmer hvad din intention er. Du bruger din intention til at give trippet en retning og som validering for dit valg med overhovedet at tage trippet.

Giv slip på kontrollen

Næste trin er et paradox i forhold til det forudgående punkt om en intention. 

For en psykedelisk rejse er som udgangspunkt et absolut kontroltab. Og derfor bliver du også nervøs både før du beslutter dig og efter du har besluttet dig.

Vi har alle sammen et ego som forsøger at beskytte os mod farer. Og kontroltab er normalt farligt.

Derfor er det helt normalt at være nervøs eller være i tvivl om det er en god idé. 

Det er ikke dit ego der skal på rejse, det er din underbevidsthed. Men dit ego vil gerne beholde kontrollen. 

Det er dit ego der sætter intentionen, men så skal det slippe og lade andre kræfter tage over. Det i sig selv er en spændende process.

Jeg plejer altid at sige, at jo færre forventninger til rejsen folk har, jo bedre.  Og det er naturligvis lidt svært, når en af tingene du bør gøre, er at sætte dig ind i hvad det går ud på.

Lær en masse om det, sæt en intention, og giv så slip på det hele. Nemt nok? Nej, og du gør det bare så godt du kan. Din bevidsthed vil nok kredse meget om det, men sig til dig selv at “du ikke kan kontrollere det, og det er ok og det er ikke farligt” hvis tankerne løber rundt med dig.

Tro på at noget større har ledt dig i denne retning, og hvis du grundlæggende kan mærke, at det nok vil kunne hjælpe, så er det godt nok. Er du hunderæd for det, så skal du naturligvis ikke gøre det.

Forsigtighed

Dybe personlige kriser, nylige traumer, kritisk nyopstået sygdom eller svære psykologiske problemer kan være problematiske i forhold til at tage et trip. 

Men det er virkelig svært at være kategorisk her. Det kommer an på, hvordan du har det med at være i kontakt med dine følelser og hvilken støtte du har.

Som udgangspunkt vil jeg ikke anbefale nogen at gøre det, hvis de er midt i en akut krise. Det vil fylde enormt meget, og kan blive en svær oplevelse. Dog, hvis du har gået med angst eller depression i lang tid, og hele dit liv er en stor krise, så er det måske en anden sag. 

Grundlæggende: Få den afdøde begravet, skilsmissen afgjort eller flytningen overstået først. Hvis muligt. 

Vil du gerne bruge psykedeliske trips til at afhjælpe angst, stress eller depression OG du er midt i en krise, så kan mikrodosering eller et minitrip være et bedre valg. Læs mere om mikrodosering

Dit netværk

Hvis du vælger at give dig i kast med med et psykedelisk trip, så vil du garanteret have lyst til at tale med nogen om det bagefter. 

Min anbefaling er at du nævner dine planer for en eller flere i dit netværk som du har en god og fortrolig relation til. Er du i et parforhold, så er min anbefaling, at du ikke holder det hemmeligt for vedkommende. 

I allerbedste scenarie, så vil denne person kunne fungere som en livline for dig under selve trippet hvor du kan ringe til vedkommende.

Jeg opfordrer mine klienter til at have sådan en livline. Der er stort set aldrig brug for den, men det at have den, giver ekstra tryghed. Og det er dejligt for dig at kunne ringe til vedkommende efterfølgende og fortælle om din oplevelse, uden at skulle forklare alt det som er gået forud først.

Du kan sikkert selv forestille dig at nogen mennesker vil have meget forudindtagede meninger om dit forehavende, så forbered dig ved at have din egen viden og intention på plads, inden du eventuelt indvier andre i dine planer. Og husk at de fleste ikke ved ret meget faktuelt om psykedelika, men alle har hørt skrækhistorier. Så tag deres reaktion med ophøjet ro. Deres reaktion vil som regel bunde i bekymring, men ikke i reel viden. 

Det er altid en god idé at møde skepsis med spørgsmålet “Er det her et emne du har studeret i dybden”? 

Beslutningen sætter gang i processen

Når du har taget din beslutning vil du sansynligvis opleve at der sker en forandring i dit liv med det samme. Måske bliver dine drømme anderledes eller dine interesser, tankemønstre eller vaner ændrer sig.

Det er fordi du har givet din underbevisthed en instruks om at gøre sig klar på at der skal ske en forandring og hvad din intention er.

Din underbevidsthed vil gå igang med opgaven og begynde at lukke lidt op for posen med materiale der skal kigges på. Da du stadig har en masse kontrol via dit ego, vil det sansynligvis ikke blive en kraftig oplevelse, men dog alligevel noget du kan lægge mærke til. Og det er lige som det skal være.

Med alt her i livet, så er beslutningen om at gøre noget første skridt til at tingene kan forandre sig.

For at få den bedste mulighed for en positiv forandring med en hvilken som helst terapi, så er det en forudsætning at du har forstået at noget skal ændres, at det er dig der skal gøre noget for at ændre det, og at det er nu det skal ske. 

Omgivelser og sikkerhed under selve rejsen

I sagens natur, sørger jeg for denne del når du kommer hos mig. Vælger du at rejse på egen hånd, så vil jeg anbefale dig at læse nogle grundige vejledninger og som udgangspunkt altid bruge en sitter der har erfaring. Vælg på forhånd en playliste med musik der er beroligende.

Rigtig god rejse.

Andre artikler

Forberedelse til et psykedelisk trip.

Forberedelse til et psykedelisk trip.

Integration og after care efter en psykedelisk rejse.

Integration og after care efter en psykedelisk rejse.

Om mønsterbrydning og valg af terapiform

Om mønsterbrydning og valg af terapiform

Et Alternativ til Ayahuasca?

Et Alternativ til Ayahuasca?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}